Bagaimana Mulakan Bisnes Dengan Shaklee

Bisnes Dengan Shaklee, Satu Pengalaman Berharga

 
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
 
Hi, Saya Nur Bahijah Marzuki.
 
Seorang suri rumah dan businesswoman. Ibu kepada seorang anak. Saya mula mengenali Shaklee pada tahun 2013. Iaitu di tahun akhir pengajian. 
 
Dulu masa belajar tak pernah terifikir pun nak buat bisnes. Semua aim nak kerja makan gaji, lebih terjamin terutama kerja kerajaan. Tapi tu semua rezeki dan kuasa Allah, Dia yang aturkan segalanya.
 
Bak kata Robert Kiyosaki dalam Buku ‘Rich Dad’s Cashflow Quadrant’  (buku ni wajib baca bagi siapa yang nak buat bisnes, nak setting mindset.
 

Produk Shaklee Sebagai Inspirasi dan Peransang

 
Nak tahu, apa yang menjadi turning point saya dengan buat bisnes dengan Shaklee (kisah cinta ni)? Saya bermula dengan pengalaman menggunakan produk Shaklee
 
Saya bermula dengan Set Cantik dan Gastrik iaitu B complex, Vitamin C dan Vitamin E, ESP dan Ostematrix. 
 
Selepas tertarik dan percaya pada kualiti, keselamatan dan keberkesanan produk Shaklee, saya berani berkongsi manfaat kepada orang lain.
 
Pengalaman menggunakan produk Shaklee inilah yang membuatkan saya semangat untuk berkongsi kepada orang. 
 
Kesannya saya rasai, bukan semata-mata untuk menjual, tapi berkongsi dengan orang tentang apa yang kita lalui.
 
Produk yang baik, kajian pun dijalankan pada produk. Ia bukan produk sembarangan
 
Marketing planning shaklee yang adil menjadikan saya lebih yakin untuk berkongsi manfaat produk dan sama2 berniaga.
 
Motto utama Shaklee BERKUALITI , SELAMAT dan BERKESAN.
 

4 Sebab Kenapa Saya Buat Bisnes Dengan Shaklee

 
Apa yang best dalam Shaklee? Kenapa saya pilih Shaklee sebagai medium berbisnes?

#1 Shaklee bantu orang bina kesedaran tentang ilmu kesihatan

Seperti yang saya ceritakan di atas, saya bermula dengan Shaklee melalui kesedaran tentang kesihatan.
 
Malah melalui Shaklee terlampau banyak kelas, seminar, sharing tentang kesihatan. Yang datang bagi talk bukan calang-calang orang, Pakar Nutrisi tau.
 
buat bisnes dengan shaklee
Sesi praktikal tentang kesegaran sayur pada 12 Mac 2016 di Wangsa Maju. Kelas bersama Master Ira

 

buat bisnes dengan shaklee
Kelas Nutrisi di KL. Bersama SuperWoman Shaklee. Amin

Tak cukup dengan Kelas dan Seminar, dalam group whatsapp, facebook dan telegram pun setiap hari ada bincang tentang kesihatan

buat bisnes dengan shaklee
Ni contoh group whatsapp ija. Banyak sungguh bincang, tak sempat nak catat semula dalam buku

#2 Produk Shaklee Terbukti Berkesan Serta Dijalankan Kajian

 
Kalau kita nak tengok sesuatu produk itu bagus atau tak. Biasanya kita akan tengok pada review, komen atau testimoni pelanggan kan?
 
Macam kita nak tengok hotel mana bagus, biasa tengok di ruangan review bawah portal macam Agoda atau Tivago.
 
Alhamdulillah banyak respon positif dari pelanggan Shaklee. Saya juga bermula dengan Shaklee melalui produk Shaklee.
 
Salah satu komen pengguna Shaklee
 
Malah yang paling penting adalah produk tersebut dibuat analisa dan dibangunkan melalui kajian.
 
Kualiti, keselamatan, dan keberkesanan produk Shaklee yang memang tak boleh sangkal lagi. Salah satu keistimewaan yang membezakan Shaklee dengan syarikat suplemen lain adalah ada landmark study. Lebih lanjut klik link di bawah:

 

Baca: Shaklee’s Landmark Study

 
Bestnya Shaklee sebab dapat membantu orang lain atasi masalah kesihatan. Inilah Shaklee ia business bukan kejar duit semata-mata, but it about helping others.
 

#3 Bantu orang tambah kewangan (insentif)

Setiap orang idamkan untuk buat bisnes dari rumah, sambil jaga anak. Nak tengok anak membesar dengan baik depan mata kita.
Dapat bantu keluarga dan lebihan duit yang ada bantu orang yang susah. 
 
Jika layak dan memenuhi kelayakan dan challange yang ditetapkan, akan mendapat Melancong Percuma ke Domestik, Car Bonus Incentive Programme, Oversea atau Umrah, serta Award.
 
Link bawah adalah pengalaman pertama untuk bisnes dengan Shaklee
 

Baca: Shaklee Sebagai Kerjaya?

 

#4 Bantu orang untuk jadi lebih positif

 
Yang paling teruja adalah semangat membantu/ support dalam kalangan ahli Shaklee. Tak kira siapa kita, semua akan dibantu. Sama-sama nak berjaya
 
Kita semua diterapkan dengan keyakinan yang kita mampu buat. Walaupun lambat kita naik, tapi sentiasa diberi sokongan dan semangat terutama dari leadar kita. 
 
Rasanya dah cukup sebab untuk join Shaklee kan?
 
Boleh contact Ija, 014.8281.356 atau emel: bahijahmarzuki@gmail.com
 

Tawaran Istimewa Untuk Menjadi Ahli Shaklee

Bermula 1 – 15 Oktober 2016, siapa yang register JADI AHLI tambah beli mana-mana produk, tak kisahla Vivix ke, Omega 3 botol ke, cukup 100uv akan dapat FREE LECITHIN yang bernilai RM55 tau.
 
Yang BARU nak daftar ahli, pembelian mana-mana barang cukup 200uv dapat FREE MEMBERSHIP + FREE VITAMIN C.
 
 
Wah, apa lagi. Terus daftar. Jangan lupa contact Ija ye, 014.8281.356 (call,sms,whatsapp,telegram) atau emel: masterbahijah@gmail.com .Kita sama-sama berjaya ye. Jangan risau, ramai yang akan bantu dalam kelas atau 1-to-1 coaching
buat bisnes dengan shaklee
Nur Bahijah Marzuki
: Pengedar Sah Shaklee (SID 1034684)
: 014.8281.356 (call,sms,whatsapp,telegram)
: emel: bahijahmarzuki@gmail.com
http://pilihsihat.com/
: Facebook PilihSihat.Com
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *