Kelebihan Bisnes Shaklee Yang Mengujakan, Ini Buatkan Anda Tak Sabar Untuk Join

Dalam keadaan ekonomi tak stabil. Ramai yang mencari side income sebagai duit untuk menampung kos sara hidup. Jika anda dah berkahwin ditambah pula mempunyai cahaya mata, anda tentu dapat rasakan betapa struggle untuk menampung kos sara hidup. 

 

Namun harus diingat, adakah bisnes yang anda buat itu

Masa yang fleksibel? Untuk anda luangkan masa buat keluarga

Syarikat tersebut adakah stabil dan dah lama beroperasi?

Produk yang dikeluarkan adakah berkualiti?

Adakah niche produk tersebut evergreen? Iaitu sentiasa mendapat demand

Cukup ke sekadar untung runcit?

Coaching oriented?

 

Tetapi sepanjang saya jalankan bisnes Shaklee, saya dapat rasakan banyak kelebihan bisnes shaklee. Dan ia dah dibuktikan dengan kejayaan.

.

Kelebihan Bisnes Shaklee: 6 Faktor Ini Sudah Cukup Membuatkan Anda Teruja

 6 perkara kelebihan bisnes shaklee
Klik untuk besarkan paparan

Kelebihan bisnes shaklee sangat banyak. Cuma saya ringkaskan dan senaraikan 6 perkara dahulu. Supaya anda dapat hadam.

 

#1 Masa Yang Fleksibel. Bekerja Dari Rumah Secara Online & Offline

work-at-home-mom
http://www.eventfulmom.com

Rat Race. Tentu anda pernah dengar istilah itu? Dengan Shaklee anda dapat keluar dari Rat Race. Penat keluar rumah waktu gelap, pulang pun dalam gelap. Tiada masa untuk bersama anak-anak kan?

Antara kelebihan bisnes Shaklee ia adalah fleksibel. Sama ada anda mahu buat online atau offline. Bergantung pada anda. Terutama bagi seorang ibu, sudah tentu naluri untuk bekerja dari rumah lebih tinggi seperti saya juga.

Jangan risau, walaupun anda masih bekerja. Boleh buat sebagai side income dahulu. Insyaallah dengan bantuan tim kami anda boleh jadikan ia sebagai kerjaya tetap anda. Hubungi saya 014 8281 356 (Pn Bahijah). Atau daftar dulu sebagai ahli Shaklee, klik Cara Daftar Ahli Shaklee

 

#2 Syarikat Shaklee Sejak 1956. Masih Bertahan Sehingga Kini. Ini Rahsianya

Shaklee-headquarters1
HQ Shaklee di US http://mydreamspots.com

Bila saya jumpa customer. Kebanyakan akan beritahu.

Eh dah lama kan Shaklee

Ye. Syarikat Shaklee ditubuhkan 1956 di US. Yang menariknya Shaklee adalah syarikat No 1 yang membekalkan nutrisi semulajadi di US. US agak ketat bahagian produk-produk kesihatan. Ini membuktikan Shaklee sangat komited dalam mengeluarkan produk berkualiti serta tak mencemarkan alam sekitar. Serta Shaklee merupakan sayrikat pertama di dunia yang mendapat anugerah Climate Neutral Company.

Ini dibuktikan dengan tindakan yang dibuat oleh pihak Shaklee iaitu

We test every new ingredient for over 350 harmful contaminants. 

We conduct over 100,000 quality tests a year to ensure the greatest purity possible. 

We have invested over $250 million in clinical testing, research, and development.

Shaklee membuka pejabat di Kanada, China, Jepun, Indonesia, Mexico dan sudah tentu di Malaysia. Tentu anda nak tahu di Malaysia kat mana branch atau cawangan Shaklee kan. Ini Senarai Shaklee Branch dan Headquarter.

 

#3 Produk Dibangunkan Dengan Kajian Serta Mendapat Pengiktiraf Dunia

shaklee-difference
http://www.wakingupleaders.com/

Bila berbisnes anda mungkin risau tentang kualiti produk yang dijual. Sebab bila produk tak berkualiti, pelanggan tak berpuashati. Lagi teruk produk akan dibanned atau syarikat kena saman.

Kelebihan bisnes Shaklee, produk yang dikeluarkan adalah berkualiti. Ia tak dikeluarkan sebelum dilakukan ujian kualiti. Selari dengan slogan Shaklee

  • Purity: Bahan mentah atau kandungan yang berkualiti serta produk yang dihasilkan adalah selamat
  • Potency: Kajian intensif dijalankan serta nutrient yang dihasilkan adalah berkesan
  • Performance: Penyerapan yang lebih baik, untuk hasil yang lebih baik

 

Perkara yang paling mengagumkan tentang kualiti Shaklee ialah Shaklee telah menjalankan Landmark Study. Iaitu kajian lapangan yang dijalankan untuk mengukur tahap keberkesanan produk Shaklee. Keputusan kajian Landmark study adalah seperti gambar rajah di bawah:

shaklee product quality
the landmark study

 

Kualiti serta keberkesan produk Shaklee boleh dilihat pada komitmen ini

  • 350 ujian dijalankan pada bahan mentah / kandungan (botani) baru. Bagi mengesan pencemaran, racun serangga dan lain-lain
  • Lebih 250 ujian pengesanan racun serangga dijalankan bagi mematuhi peraturan United State Pharmacopeia
  • Lebih 100,000 ujian telah dijalankan setiap tahun bagi memastikan bahan mentah berkualiti, produk yang selamat serta nutrien yang berkesan
  • Shaklee telah melabur lebih 300 Juta (USD) dalam RnD
  • dan banyak lagi

 

Teruja kan. Kita nak berbisnes biar kekal. Risau tengah syok berbisnes, tiba-tiba produk telah ditahan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Bukan sahaj rugi malah risau menganiaya orang.

 

#4 Bisnes Yang Evergreen, Permintaan Sepanjang Zaman

https://www.linkedin.com/pulse
https://www.linkedin.com/pulse

Produk kesihatan adalah produk yang sentiasa mendapat permintaan yang tinggi. Produk Shaklee bukan ubat, tapi supplemen untuk kekal sihat dan bertenaga.

Contoh bagi kes Kencing Manis, 17.5% daripada jumlah rakyat Malaysia (18 tahun ke atas) menghidap Kencing Manis. Malah 53% dari jumlah tersebut tak sedar rupanya mereka menghidap Kencing Manis / Diabetes.

e-book percuma: Hidup Sihat Bebas Kencing Manis Diabetes (klik) 

 

#5 Bonus & Insentif Yang Menggiurkan. Bukan Hanya Side Income

Kelebihan bisnes Shaklee dari sudut bonus, tunai dan insentif yang ditawarkan ialah

  1. Bisnes tanpa modal yang tinggi. Malah boleh dapat secara percuma
  2. Dapat untung runcit hasil jualan produk kepada customer yang bukan ahli
  3. Dapat leadership bonus sehingga level ke-6
  4. Dapat FREE TRIP setiap tahun dalam negara dan luar negara
  5. Dapat CAR SUBSIDY PROGRAM
  6. Dapat AWARD RECOGNITION setiap tahun
  7. Dapat hadir Global Conference di USA
  8. Dapat bergaul  dengan para saintis dan doktor yang menjalankan Research dan Development

Cepat hubungi saya 014 8281 356 (Bahijah) untuk daftar sebagai ahli dan menjadikan Shaklee sebagai kerjaya anda.

.

#6 Bisnes Dipandu Dengan Panduan Pakar Nutrisi, Bukan Redah Je

 roadshow landmark study
Gambar yang saya ambil semasa Landmark Study Roadshow Di KL

Bisnes Shaklee bukan sekadar jual produk. Ia adalah satu usaha untuk membantu orang lain kekal sihat dengan pengambilan supplemen yang berkualiti dan produk yang selamat serta berkesan.

Jadi cara memberi panduan kepada customer hendaklah betul dan jelas. Jadi Shaklee sangat titikberatkan tentang ilmu nutrisi bagi setiap pengedar ‘distributor’ Shaklee.

Kelas seperti Health Awareness setiap bulan diadakan. Berbayar ke? Tak ia PERCUMA. Siapa yang ajar? Pakar nutrisi Shaklee yang akan bagi talk. Bertuah betul. Malah event besar seperti Landmark Study Roadshow turut dibuat.

 

#7 Support Team Yang Kuat, Panduan Produk, Marketing & Leadershippengedar shaklee nilai dan sepang

Yang ini paling best. Kalau kita bisnes sorang-sorang, tak ke mana. Bila ada team, kita rasa kuat. dan jika ada salah atau kekurangan. Team kita akan support dan tegur. 

Team kami bukan sahaja jumpa-jumpa di rumah, malah dalam group whatsapp, telegram, facebook pun aktif. 

buat bisnes dengan shaklee
Ni contoh group whatsapp ija. Banyak sungguh bincang, tak sempat nak catat semula dalam buku

 

Adakah maklumat di atas sudah cukup buat anda untuk tak lepaskan peluang bersama kami?

Terus hubungi saya 014 8281 356 (Pn Bahijah) untuk sertai team kami

.

pengedar shaklee

Nur Bahijah Marzuki
: Pengedar Sah Shaklee (SID 1034684)
: 014 8281 356 (call,sms,whatsapp,telegram)
: emel: bahijahmarzuki@gmail.com
: http://pilihsihat.com
: Facebook PilihSihat.Com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *