Tips Memilih Vitamin C Terbaik dan Berkesan

Tips Memilih Vitamin C Terbaik dan Berkesan

Hari ini Ija nak kongsikan 3 tips yang penting. Tips ni sangat berguna dan boleh elakkan pembaziran serta ketidakberkesana. Iaitu 3 Tips Memilih Vitamin C Terbaik dan Berkesan. Ye la nak makan sesuatu kena teliti betul-betul supaya kesannya sangat baik.

 

Apabila pergi farmasi…berlambak kan Vitamin C ada.
 
Aduhhh. Mana satu mau pilih ni?
 
Harganya kah?
 
Rasanya kah?
 
Warnanya kah?
 
Atau cun kotaknya kah?
 
Atau sebab staf farmasi tu ramah sangat?
 
Kunyah-kunyah kah? Telan terus ke? Bancuh dengan air kah?
 
Hehe
 
Mana satu pilihan teman-teman Ija ye?
 
Malam ni ija nak kongsikan dengan kawan-kawan tips nak pilih vitamin C yang tidak dibazirkan dan yang paling penting adalah yang berkesan.
 
Ops! Sebelum tu kan…korang tau tak? Yang vitamin C ni adalah vitamin larut air. 
 
Badan kita tidak boleh hasilkan dan simpan Vitamin C, sebab itu kita kena pastikan Vitamin C ada dalam pemakanan kita.
 
Tips Memilih Vitamin C Terbaik
 

Baca: Vitamin C Serap atau Suntik. Mana lebih baik?

 
Haaa. Jadi kena tahu berapa banyak Vitamin C boleh serap ke badan kita dalam setiap jam tau.
 

Oklah, saya share dengan korang Tips Memilih Vitamin C Terbaik dan Berkesan

 
#1. Pastikan ia Sustain Released tau. Supaya tidak membazir Vitamin C itu. Nanti urin penuh dengan Vitamin C pulak. Vitamin C berlebihan akan dikeluarkan dari badan. Bukan dikeluarkan sahaja malah bagi kesan buruk kepada kesihatan Buah Pinggang.
 
#2. Maksimum hanya 200mg Vitamin C diambil dalam masa 1 jam. Haaa kalau sekali telan tu keluar 1000mg, sudah tentulah urin penuh dengan vitamin C kan? Kalau ikutkan pada pakar kesihatan, maksimum pengambilan Vitamin C hanya 2000mg sehari. Boleh klik link ini
 
#3. Vitamin C ini dicipta dari tumbuh-tumbuhan. Bukannya Ascorbic Acid yang direkacipta dalam makmal tau. Kena yang asli dan semulajadi. Bukan sintetik.
 
Haaa. Saya bagi 3 je lah dulu. Buat supper korang malam ni ek
 
Ilmu untuk dikongsi.
 
Stay tune.
 

Dapatkan Vitamin dan Supplemen yang selamat serta berkesan, hubungi Pengedar Sah Shaklee anda

Nur Bahijah Marzuki
: Pengedar Sah Shaklee (SID 1034684)
: 014.8281.356 (call,sms,whatsapp,telegram)
: emel: bahijahmarzuki@gmail.com
http://pilihsihat.com/
: Facebook PilihSihat.Com 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *