Vivix Shaklee Untuk Kanser; Bagaimana Vivix Bantu Cegah & Pesakit Kanser

Vivix Shaklee Untuk Kanser; Bagaimana Vivix Bantu Cegah & Pesakit Kanser

Perkongsian saya bagaimana peranan Vivix Shaklee Untuk Kanser, Iaitu Bantu Cegah dan Bantu Pesakit Kanser. Keistimewaan Vivix adalah ia berfungsi sehingga ke peringkat sel.

 

Ubat Mindset Tentang Supplemen Shaklee

Apa yang kita kena clear ialah Shaklee adalah produk suplemen a.k.a makanan tambahan.

Ia bukan ubat. Jadi kita tak boleh nak expect selepas makan terus sihat atau terus dapat result segera. Tidak!

Sebab ia adalah makanan tambahan bukan ubat.

 

Vivix Shaklee Untuk Kanser; ‘Serang’ Pada Sel Tisu Organ dan Sistem

Ija suka nak educate rakan Ija supaya tahu bagaimana Vivix (salah satu makanan tambahan dalam rangkaian produk Shaklee) membantu orang normal mencegah kanser.

Bagaimana Vivix membantu saudara mara kita yang dah terkena kanser. Sekurang-kurangnya ia membantu melawan kanser.

Pertamanya. Faham dahulu sistem badan kita. Bagaimana penyakit itu boleh datang, dan bagaimana sistem badan kita berfungsi.

Dalam badan kita ada 11 sistem dalam badan. 11 sistem ni beroperasi 24 jam dalam badan kita. Antaranya;

  1. Sistem pencernaan
  2. Sistem peredaran darah
  3. Sistem perkumuhan
  4. Sistem reproduksi
  5. Sistem imun,
  6. dan…. cari la, ada 6 lagi (homework hehe)

 

Sistem ini menjalankan operasi dalam badan kita setiap hari. Yang kita kena tahu, sistem ni berasal daripada organ. Organ terbentuk terdiri daripada tisu-tisu manakala tisu terbentuk terdiri daripada sel-sel. .

sell tisu organ sistem
Sistem Organ > Organ > Tisu > Sel

 

Bila kita tak sihat, ia bermakna sistem dalam badan kita tak sihat. Bila sistem kita tak sihat bermakna sel kita tak sihat. Ia saling berkait. Kita hidup atas muka bumi disebabkan sistem dalam badan kita berfungsi. Apa beza orang yang sihat dan orang yang sakit adalah sistemnya.

 

Mungkin orang sakit tu ada sistem yang rosak, atau ada salah satu sistem dalam badan yang tidak berfungsi dengan baik.

Manakala orang yang sihat pula, ada sistem badan yang berfungsi dengan baik, ada kesuluruhan sistem badan yang berfungsi dengan baik.

 

Itu beza antara orang sihat dan tidak sihat. Sebab tu amat bagus ambil Vivix sebab Vivix berfungsi sehingga ke tahap sel. Asas dalam sistem dalam badan kita pun berasal daripada sel. Even untuk orang normal pun sangat bagus ambil vivix, sebab apa?

 

Baca: 16 Soal Jawab Vivix Shaklee Yang Akan Buat Anda Terpegun

 

4 Perkara Vivix Shaklee Bantu Kesihatan; Vivix Shaklee Untuk Kanser

1) Membantu melindungi dan membaiki DNA di dalam sel badan. Kalau kita ada sel yang sihat secara automatik sistem dalam badan kita berfungsi dengan baik. Ini antara powerful kandungan yang ada dalam vivix, kandungan daripada alam semulajadi yang ada dalam sebotol vivix tu.

 

2) Berfungsi untuk meningkatkan prestasi sel. Prestasi sel ni bermaksud untuk sel ini bekerja ,ia perlukan sesuatu yang sihat. Tetapi sel akan banyak tak sihat disebabkan oleh AGE Protein yang ada banyak dalam sel.

AGE protein ini ialah protein daripada access sugar yang berlebihan, contoh karbohidrat yang berlebihan yang tak digunakan dalam badan , ia akan membentuk AGE protein.

AGE protein ni sangat jahat. Ia datang dalam keadaan menyerang sel-sel badan kita yang sihat, lama-kelamaan sel badan kita menjadi makin lemah dan makin lemah, lama-kelamaan sel menjadi mati.

Bila sel mati, maka keseluruhan sel badan kita tak dapat berfungsi dengan baik. Ini kaitannya.

3) Kandungan dalam Vivix membantu meningkatkan tenaga sel. As we know, sel kita kita akan sentiasa bergerak-gerak dan sel ni akan divide untuk ia menjalankan fungsinya.

Dengan pengambilan Vivix, kajian menunjukkan kandungan yang ada dalam vivix tu,menunjukkan ia membantu meningkatkan kadar penghasilan tenaga sel iaitu mitochondria dalam sel meningkat.

 

4) Menggalakkan kekuatan Telomere. Shaklee ada buat kajian, bila orang yang makan vivix ni, pemendekkan telomere (protective cap untuk DNA), dalam sel kita ada DNA.

 

Kadar pemendekkan telomere 40% untuk orang yang consume Vivix. Maksudnya kadar pemendekkan telomere untuk pengguna vivix 40% lower daripada orang yang tak makan Vivix.

 

Jadi bagaimana Vivix membantu dalam mencegah kanser dengan melindungi sel & memperbaiki sel. Vivix membantu membaiki sehingga sampai kepada DNA sel. Sebab itu ia sangat bagus untuk orang normal yang nak mencegah kanser.

kanser dan sel
Kanser boleh wujud pada pelbagai jenis sel. Ia dibezakan berdasarkan lokasi sel di mana ia bermula

 

Kita ni asyik terdedah dengan bahan kimia, pencemaran, makanan yang tidak sihat, gaya hidup tak sihat dan lain-lain. Dan faktor-faktor itu adalah punca terjadinya sel kanser. Jadi, dengan pengambilan Vivix dengan betul dapat membantu mencegah Kanser.

punca berlaku kanser
Beberapa faktor berlaku Kanser

 

Bagaimana Vivix membantu pesakit kanser adalah dengan kandungan yang terdapat dalam Vivix, iaitu kandungan Resveratrol dan Polifenol yang Allah ciptakan, sebab ia kandungan bahan semulajadi yang ada dalam vivix membantu sel-sel memperbaiki semula DNA yang rosak disebabkan sel kanser.

 

Baca: Vivix Alternatif Untuk Berhenti Merokok Tegar

 

Contoh; bila sel Kanser makin merebak dalam badan, dan sel-sel yang sihat tiada. Oorang yang sihat makin sakit dan makin sakit disebabkan oleh sel kanser yang mendominasi badan. 

 

Sebab itu dengan pengambilan Vivix, in sha Allah keep on doa dengan niat, dengan pengambilan vivix yang kandungan semula jadi yang ada dalam vivix yang Allah ciptakan tu, membantu untuk membaiki semula DNA damage.

 

Sebagaimana yang kita maklum, bila sel kanser datang menyerang, ia akan memusnahkan sel-sel badan yang lain. Tugas Vivix adalah repair semula sel yang rosak akibat serangan sel kanser tadi dan menjadikan sel-sel yang sihat. Vivix berperanan untuk repair until peringkat DNA.

 

Ada satu kajian yang menunjukkan kaitan antara DNA damage dan proses penuaan. Maksudnya ; lagi banyak DNA damage musnah lagi cepat kita tua lagi cepat proses penuaan (aging process) berlaku. Cepat tu bermaksud makin cepat fungsi badan kita slow down atau tidak berfungsi dengan baik.

 

Jangan kata Vivix mahal, once kita dah sakit, kita tak kan rasa vivix ni mahal sebab kita rasa kesihatan ini lagi mahal nak dibandingkan dengan harga sebotol Vivix yang berharga RM500 tu. Jika nak dibandingkan dengan khasiat kandungannya, kita takkan rasa mahal.

testimoni vivix shaklee untuk kanser

 

Baca: Pengalaman Saya Berikan Vivix Kepada Ayah Tersayang

 

Telomere Study

Ada satu kajian Vivix yang sangat menarik Ija nak kongsi, tentang telomere study. Kajian ini Shaklee buat antara 2 golongan.:

  1. Golongan pertama, golongan yang consume Vivix untuk 5 tahun, dan hidup biasa-biasa iaitu hidup di bandar, terdedah pencemaran ,kehidupan normal macam biasa.
  2. Golongan kedua, golongan yang tak makan Vivix, tapi tinggal di tempat yang sihat. Yang jauh daripada pencemaran dan permakanan secara sihat.

 

Menakjubkan, telomere orang yang makan vivix ni walaupun duduk di kawasan bandar yang tidak terlalu alam semulajadi, telomere golongan pertama lebih panjang berbanding dengan golongan kedua yang duduk di pedalaman di kawasan alam semulajadi.

 

Yang ni adalah research yang dibuat oleh saintis Shaklee. Dengan kandungan resveratrol dan polifenol yang ada dalam vivix sangat bagus. Bagi individu yang :

  • Nak cegah kanser
  • Nak sentiasa awet muda
  • Nak maintain kesihatan badan
  • Malah Ija pun dapat customer yang menghidap penyakit Vertigo

 

Untuk orang yang nak cegah Kanser atau ada history family terdekat face kanser, anda perlu ambil peluang bulan ni. Dengan promosi dan penjimatan yang sangat berbaloi.

 

Untuk yang sedang hidapi kanser, mungkin stage 1,2,3 atau 4 sekalipun. Ikhtiarlah dengan Vivix. Untuk consultation cara makan Ija akan bagi secara detail. Untuk cara makan yang stage 1 ,2, 3 4 berbeza.

 

Research paper yang Shaklee buat ke atas pesakit kanser, hasilnya menunjukkan sel kanser makin reduce berkurang dan hilang dengan pengambilan vivix.

 

Semoga perkongsian ilmu ni menjadi saham pahala untuk Ija sama-sama membantu cancer survivor di luar sana. Untuk dapatkan khidmat nasihat dan bimbingan produk Shaklee Hubungi Saya

 
Nanti dulu. Nikmati Diskaun 20% dengan DAFTAR AHLI SHAKLEE!
 
 
Nur Bahijah Marzuki
: Pengedar Sah Shaklee (SID 1034684)
: 014.8281.356 (call,sms,whatsapp,telegram)
: emel: bahijahmarzuki@gmail.com
: Facebook PilihSihat.Com
 
COD dan Pos/Kurier Ke Seluruh Malaysia, Brunei, Thailand, Singapore dan Indonesia dll
 
 

Apa Kelebihan Daftar Ahli Bawah Kak Ija?

Banyak kelebihannya. Antaranya

  1. Kak Ija akan bimbing dan guide cara makan dan guna produk Shaklee
  2. Dalam group Kak Ija ramai ahli Shaklee, so boleh share pengalaman dan masalah. Pakat bantu
  3. Tak tahu marketing? Tiada masalah, kak ija bantu buat facebook page dan blog
  4. Beli produk Shaklee dengan harga istimewa. Diskaun 20% bagi setiap produk
  5. Sambil-sambil guna, boleh jual-jual. Dapat juga komisyen untuk duit poket iaitu untung runcit.

Klik Cara Daftar Ahli Shaklee Online Dengan Mudah

atau

Hubungi 014-8281 356

One thought on “Vivix Shaklee Untuk Kanser; Bagaimana Vivix Bantu Cegah & Pesakit Kanser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *