Cara Memilih Minyak Ikan Yang Berkualiti Tinggi?

Cara Memilih Minyak Ikan Yang Berkualiti Tinggi?

Ramai yang mencari produk Minyak Ikan samada yang dijual di pasaran mahupun secara direct selling. Namun, adakah anda tahu apakah fungsi Minyak Ikan terhadap kesihatan kita?

  • Untuk kesihatan jantung
  • Untuk fungsi otak
  • Untuk kesihatan sendi
  • Untuk kehamilan dan penyusuan

dan banyak lagi. Saya akan kupas dalam entri khas berkaitan Fungsi dan Manfaat Minyak Ikan

 

Memandangkan semua telah tahu kelebihan minyak ikan yang sudah tentu sangat penting buat kita semua. Saya akan ceritakan Cara Memilih Minyak Ikan Yang Berkualiti Tinggi:

 

1) Pilih Syarikat dan Jenama yang Berkualiti

Mencari dan memilih syarikat yang dipercayai dengan sejarah pengeluaran produk yang berkualiti sangat penting kerana ia memberi kesan kepada produk yang dihasilkan.

 

2) Tulen dan Selamat

Tips penting untuk memilih minyak ikan yang selamat dan berkualiti ialah pilih minyak ikan yang dijalankan proses Penyulingan Berperingkat iaitu Proses Penyulingan Molekul.

Ia bertujuan untuk memisahkan DHA dan EPA daripada logam berat ‘heavy metal’ dan menyingkirkan toksin. Dalam masa sama untuk membuang segala logam berat yang ada dalam ikan.

Logam berat sangat merbahaya kerana ia risiko untuk mendapat kanser yang tinggi. Ibu hamil yang mengambil minyak ikan yang mempunyai logam berat yang tinggi memberi kesan kecacatan pada bayi.

 

3) Kemampanan

Syarikat pengeluar yang bertanggungjawab memberi perhatian kepada saiz populasi. Iaitu dengan menghadkan penangkapan dan mengelakkan penangkapan semasa membiauntuk memastikan bekalan cukup untuk jangka masa panjang .

 

4) Minyak ikan yang dipilih daripada iakan besar atau ikan kecil?

Minyak ikan yang diperoleh daripada ikan kecil mempunyai pengumpulan toksin yang lebih rendah berbanding ikan besar.

 

6 Sebab Kenapa Kita Perlu Pilih Omega Guard Shaklee Sebagai Minyak Ikan Terbaik

Omega Guard Shaklee

1. Omega Guard ni dijamin oleh Pharmaceutical Grade Fish Oil. Dijamin minyak ikan berkualiti tinggi.

2. Penyulingan Molekul 3 peringkat.

Penyulingan molekul berganda sebanyak 3 kali. Maksudnya apabila 3 kali penyulingan dilakukan,logam berat akan hilang . Tiada dalam omegaguard. Logam berat macam raksa, plumbum, merkuri, arsenik dioksin, PBC dan bahan cemar. Tujuannya untuk pastikan ketulenan dan kepekatan omegaguard ni pada tahap terbaik

3. Minyak ikan berkepekatan tinggi.

Omegaguard membekalkan spektrum lengkap 7 jenis asid lemak perlu omega 3 tulen. Yang biasanya akan dijumpai dalam ikan kecil di laut dalam. Setiap Hidangan (3 biji omegaguard) ada 999mg omega 3, 546mg EPA, dan 360mg DHA yang pentign untuk perkembangan dan fgsi tubuh

5. Bau dan rasa kesan hanyir yang MINIMUM.

6. Shaklee menggunakan sistem yang diiktiraf oleh Friend Of Sea.

Ini adalah untuk memastikan bekalan minyak ikan yang diperolehi adalah minyak ikan yang berkualiti tinggi secara berterusan dan dalam masa sama tidak menjejaskan alam sekitar

Contohnya ; Shaklee perlukan ikan untuk membuat minyak ikan omegaguard.

Shaklee menggunakan ikan kecil. Tidak terlalu kecil dan tidak terlalu besar. Apabila ikan yang besar digunakan,ikan yang besar mempunyai logam berat sangat tinggi. Ini kerana ikan yang besar telah makan ikan-ikan yang lebih kecil yang pelbagai saiz.

Kesannya ikan besar telah mengumpul segala logam dan merkuri itu dari semua ikan ke dalam badannya.

Oleh sebab itu Shaklee menggunakan ikan yang kecil. Namun Shaklee tidak terus tangkap ikan-ikan ini, tetapi akan mencari bahagian lubuk dan tempat ikan yang hanya mengikut kriteria yang ditetapkan.

Ikan kecil yang tidak mengikut kriteria tidak akan diambil untuk mengelakkan berlaku kepupusan . Dalam masa yang sama juga adalah untuk mengelakkan bekalan minyak ikan habis secara sekaligus.

Maksudnya di sini , habitat ikan-ikan ini akan dijaga elok tanpa dimusnahkan.

Dalam penangkapan ikan Shaklee menggunakan teknologi, dengan tujuan supaya tidak merosakkan habitat ikan yang lain.

Boleh juga rujuk artikel Ada Apa Dengan Shaklee yang menunjukkan kualiti dan kesungguhan Shaklee menjaga kualiti produk

 

Bahijah 014-8281356

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *