Kebaikan Set Puasa Shaklee Sempena Ramadhan 2018

Bila dah dengar iklan Kurma Yusuf Taiyoob, itu tandanya bulan Ramadhan dah hampir tiba. So ramai dah ada target masing-masing untuk puasa.

Yang paling utama, kena ingat ye, puasa itu adalah ibadah. Niat utama untuk ibadah. Tapi kalau dapat sekalikan dengan target nak kurus   dengan diet dan sebagainya pun dah bersyukur.

Sempena bulan Ramadhan 2018 yang bakal tiba, ija nak share Kebaikan Set Puasa Shaklee yang korang mesti rasa Woww

 

Kebaikan Set Puasa Shaklee Sempena Ramadhan 2018

Dah berpuasa ni, macam-macam cerita drama berlaku. Yang tak terbangun sahur la, anak mengamuk nak berbuka la, Susah nak kejutkan suami dan anak-anak la. Nak bersahur tapi tak lalu dan tak tahu nak makan apa. 

Yang puasa plak, dah tengahari rasa lapar macam nak mati, yang dahaga macam nak mati.

Macam-macam cerita kan. Semoga ibadah puasa kita meningkatkan darjat kita disisi Allah, bukan hanya sekadar lapar dan dahaga sahaja. 
Time puasa ni la, hidup lebih produktif kan. Seboleh-bolehnya kta nak sentiasa cergas dan sihat dan bertenaga walaupun  perut sedang kosong dan tekak dahaga.
kebaikan Set Puasa Shaklee
Biasanya semasa puasa kita akan rasa 
  • Tak bertenaga
  • Selalu mengantuk dan rasa nak tidur sepanjang hari
  • Tak de mood nak buat apa-apa
  • Tak larat nak kerja
  • Rasa tak larat dan terlalu dahaga
  • Stok susu untuk baby xde
  • Gastrik

 

Akibatnya;

  • Prestasi kerja jatuh, tak perform
  • Jadi fitnah orang Islam (sebab asyik tidur dan kerja tak perform)
  • Tak dapat fokus banyakkan ibadah bulan Ramadhan, puasa, solat, baca Alquran
  • Ponteng puasa > kena ganti puasa, lagi susah
  • Baby kelaparan, takkan nak bagi formula. Atau takkan tak puasa langsung

 

Set Puasa Shaklee bertujuan untuk bantu selesaikan masalah sis supaya dapat fokus ibadah puasa sebaiknya. Puasa sebulan Ramadhan, bulan depan belum tentu bertemu lagi. Puasa dengan cergas bertenaga, dan masih boleh buat kerja macam biasa.

Kalau ibu menyusu, insyaAllah susu maintain cukup untuk baby walaupun ibu puasa. Badan pun sihat dan cergas walaupun baby menyusu dengan kerap.

 

Senarai Produk Set Puasa Shaklee dan Cara Makan

ESP didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat daripada 100% non-GMO soy protien yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. Kesan positif mengambil suplemen ini dalam set puasa Shaklee adalah:

 

1. ESP SHAKLEE 

set puasa shaklee
ESP yang rendah GI membantu kenyang lebih lama dan memberikan tenaga
  • Bantu kekal bertenaga sepanjang hari
  • Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.
  • Setiap hidangan ESP adalah rendah GI di mana membantu memberikan tenaga disamping kenyang lebih lama.
  • Sumber protein yang baik juga akan membantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara.
  • Gabungan kalsium dan protien di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang bulan ramadhan.

.

2. MEALSHAKES SHAKLEE

Mealshakes penuh dengan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh

 

  • Mealshakes berperisa vanilla yang pasti memikat rasa!
  • Ia membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting.
  • Kaya dengan kalsium, dan serat yang membantu anda mengatasi masalah sembelit apabila berpuasa.
  • Sumber vitamin lengkap untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur.
 
.
3. PERFORMANCE DRINK SHAKLEE
  • Performance Drink adalah umusan ekslusif Opticarb memberikan kita karbohidrat bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera.
  • Performance Drink membantu mengelakkan dehidrasi dan memastikan keseimbangan elektrolit badan
  • Performance Drink membantu mengelakkan dehidrasi dan memastikan keseimbangan elektrolit badan
  • Rasa oren yang menyegarkan!
  • Bantu mengelakkan dehidrasi
  • Mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa.
 
Jika diminum selepas berbuka Performance Drink membantu anda untuk menambah semula tenaga dan mudahlah untuk menunaikan terawih.
 
Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur dan sewaktu sahur.

Harga Set Puasa Shaklee Sempena Bulan Ramadhan 2018

Set Puasa Shaklee boleh dibeli secara berasingan atau satu set iaitu 3 produk. Harga bagi satu unit adalah seperti berikut;
  • Harga ESP Shaklee 2018 = RM 170.93
  • Performance Drink = RM 91.43
  • Meal Shake = RM 127.20

 

Cara Beli Set Puasa Shaklee Online dan Di Branch Shaklee

Untuk dapatkan produk Shaklee, ada beberapa cara untuk beli, antara secara online melalui laman web Shaklee
 
ATAU
Anda boleh terus ke branch Shaklee yang berhampiran
  1. Shaklee HQ di Sunway
  2. Shaklee Branch Kuala Lumpur Sri Rampai
  3. Shaklee Branch Penang
  4. Shaklee Branch Johor Bahru
  5. Shaklee Branch Kota Bharu, Kelantan
  6. Shaklee Branch Ipoh, Perak
  7. Shaklee Branch Kota Kinabalu, Sabah

atau klik link ini Senarai Lokasi Shaklee Branch Seluruh Negara 

 

Cara Membeli Produk Di HQ, Shaklee Branch atau Cawangan Shaklee

Bagi yang dah daftar sebagai ahli Shaklee mungkin tiada masalah untuk berurusan di HQ atau Branch Shaklee.

Mungkin agak janggal bagi sesiapa yang belum jadi ahli Shaklee, tapi urgent dan terpaksa ke HQ atau Branch. Berkebetulan dah dekat dengan lokasi tersebut. (Baca: Cara Jadi dan Daftar Ahli Shaklee)

 

Bagi memudahkan urusan, sila ikuti langkah ini

  1. Pergi ke alamat lokasi yang dinyatakan di atas. Atau untuk mudah klik sahaja link Google Maps yang diberikan
  2. Bila dah sampai, ambil nombor giliran 
  3. Isi Borang Pesanan Barang ‘Order Form’. Antara butiran yang diperlukan ialah NamaNo ID Shaklee (bagi ahli Shaklee) dan pilihan barangan yang diperlukan. Contoh No ahli Shaklee SID 1034684 (ini no saya)
  4. Bila nombor anda dipanggil. Terus ke kaunter’
  5. Pembayaran belian barang boleh dibuat secara Tunai atau Debit Card atau Credit Card
  6. Order di proses. Barangan boleh diambil di Kaunter Pengambilan Barang

 

Tips Kekal Bertenaga Semasa Berpuasa Untuk Anda dan Anak-anak

Akhir sekali, ija nak share artikel Tips Ketika Berpuasa boleh klik link ini Tips Ketika Berpuasa Supaya Anda Kekal Bertenaga dan Petua Latih anak berpuasa Tips dan Petua Latih Anak Mula Berpuasa 

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua. Dapatkan suplemen Shaklee daripada saya melalui maklumat berikut.

 
Nur Bahijah Marzuki
014-8281356
SID 1034684
bahijahmarzuki@gmail.com

One thought on “Kebaikan Set Puasa Shaklee Sempena Ramadhan 2018

  1. Pingback: Senarai Harga Produk Shaklee 2018 dan Shaklee Price List Terkini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *