Kebaikan Set Puasa Shaklee, Anda Bertenaga Sepanjang Puasa

Kebaikan Set Puasa Shaklee, Anda Bertenaga Sepanjang Puasa

Assalamualaikum. Selamat Berpuasa …Salam Ramadhan.
 
Dah berpuasa ni, macam-macam cerita drama berlaku. Yang tak terbangun sahur la, anak mengamuk nak berbuka la, Susah nak kejutkan suami dan anak-anak la. Nak bersahur tapi tak lalu dan tak tahu nak makan apa.
 
Yang puasa plak, dah tengahari rasa lapar macam nak mati, yang dahaga macam nak mati.
Macam-macam cerita kan. Semoga ibadah puasa kita meningkatkan darjat kita disisi Allah, bukan hanya sekadar lapar dan dahaga sahaja.
 
Time puasa ni la, hidup lebih produktif kan. Seboleh-bolehnya kta nak sentiasa cergas dan sihat dan bertenaga walaupun  perut sedang kosong dan tekak dahaga.
 
Posting blog yang ija kali ni nak kongsi pasal kebaikan set puasa Shaklee.
 
Sebelum ni ija pernah pasal tips puasa dengan bertenaga kan. Boleh klik Tips Ketika Puasa
Jom kita baca, apa yang ada dalam set puasa Shaklee ni?
 
Set puasa Shaklee kebiasaannya merujuk kepada Mighty Gem Set yang terdiri daripada ESP, Mealshake dan Performance Drink sahaja. Tetapi kali ini set puasa Shaklee adalah terdiri daripada:
 
1. ESP
 
ESP didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat daripada 100% non-GMO soy protien yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. Kesan positif mengambil suplemen ini dalam set puasa Shaklee adalah:
 
set puasa shaklee
ESP yang rendah GI membantu kenyang lebih lama dan memberikan tenaga
  • Bantu kekal bertenaga sepanjang hari
  • Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.
  • Setiap hidangan ESP adalah rendah GI di mana membantu memberikan tenaga disamping kenyang lebih lama.
  • Sumber protein yang baik juga akan membantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara.
  • Gabungan kalsium dan protien di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang bulan ramadhan.
.
2. Mealshakes
  • Mealshakes berperisa vanilla yang pasti memikat rasa!
  • Ia membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting.
  • Kaya dengan kalsium, dan serat yang membantu anda mengatasi masalah sembelit apabila berpuasa.
  • Sumber vitamin lengkap untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur.
 
Mealshakes penuh dengan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh
.
3. Performance Drink
  • Performance Drink adalah umusan ekslusif Opticarb memberikan kita karbohidrat bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera.
  • Performance Drink membantu mengelakkan dehidrasi dan memastikan keseimbangan elektrolit badan
  • Performance Drink membantu mengelakkan dehidrasi dan memastikan keseimbangan elektrolit badan
  • Rasa oren yang menyegarkan!
  • Bantu mengelakkan dehidrasi
  • Mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa.
 
Jika diminum selepas berbuka Performance Drink membantu anda untuk menambah semula tenaga dan mudahlah untuk menunaikan terawih.
 
Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur dan sewaktu sahur.
.
4. Lecithin
 
Lecithin mengandungi sumber semulajadi daripada kacang soya dimana setiap kapsul mengandungi:
  • 520mg lecithin soya
  • 80mg kolina
  • 48mg inositol.
  • Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tidak tepu.
Lecithin membantu membakar lemak di sepanjang tempoh berpuasa

.

Bagaimana Lecithin membantu kita berpuasa?

Kolina sangat penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan. Kolina adalah komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf.
Ini bermakna selain membantu membakar lemak dan kolestrol dalam badan, Lecithin membantu otak berfungsi dengan cerdas.
 
Selain mempunyai banyak fungsi lain, bagi orang berpuasa, Lecithin dapat:
  • Membakar lemak dan kolestrol
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
  • Meringankan sembelit – melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus
.
Jom dapatkan set Puasa Shaklee ini sekarang! Set famous yang bawah ni la, nak add on lecithin pun boleh, murah je.
 
 
 
Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua. Dapatkan suplemen Shaklee daripada saya melalui maklumat berikut.
 
Nur Bahijah Marzuki
014-8281356
Shaklee Nilai |Labu| BBST |Bukit Mahkota| Bandar Seri Putra

One thought on “Kebaikan Set Puasa Shaklee, Anda Bertenaga Sepanjang Puasa

  1. Pingback: Senarai Harga Produk Shaklee 2018 dan Shaklee Price List Terkini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *