5 Kelebihan Shaklee Youth Skin Care Yang Perlu Anda Tahu

Ada orang tanya,

Betul ke Youth Skincare guna bahan selamat? 

Sebab kesan cepat sangat.

Takde kesan sampingan ke?

Betul ke Shaklee Youth adalah ‘The best skin care product in Malaysia‘?

 

Nak menjawab semua pertanyaan di atas. Ija nak terangkan apa kebaikan dan kelebihan Shaklee Youth Skin Care yang anda semua kena tahu.

 

5 Kelebihan Shaklee Youth Skin Care Yang Perlu Anda Tahu

Orang tanya betul ke Shaklee tak gunakan bahan yang bahaya dalam produk mereka. Shaklee sangat-sangat utamakan kualiti dan keselamatan produk. Boleh rujuk pada kajian Landmark Study Shaklee, satu usaha yang kuat untuk jamin kualiti dan keberkesanan produk.

Bagi Ija, lebih rela tak pakai langsung skin care kalau tak tahu apa bahan di dalam produk tersebut. Yang entah jenama apa-apa takde kajian saintifik lagi lah takut nak guna. Kalau sekadar testimoni semua orang boleh tayang kan.

Kelebihan pertama Shaklee Youth Skin Care ialah;

 

#1 Shaklee Youth Skincare Berasaskan Kajian Sains

Ada kajian saintifik, siap ada 8 patent lagi.

Ambil masa 8 tahun plak tu sebelum release, bukan buat sebarang. Cedok-cedok , masuk botol A masuk botol B terus dipasarkan tau.

Kalau anak kita yang baru lahir tu, tunggu darjah 2 baru release. Lama kan?

Shaklee memang tak main-main bab ni.

Bebas dari 1500 bahan kimia bahaya. Pastu dibuat ujian klinikal SKIN AGE INDEX bersama pakar kulit antarabangsa. Sebab tu berani claim 100% berkesan. Dan 2/3 dapat kulit 10 tahun lagi muda.

Jom Ija share sikit the secret behind Youth, apa kandungan utama dalam Youth.

Youth adalah kominasi CLINICAL dan NATURE.

Kebaikan kedua Shaklee Youth Skin Care ialah;

 

#2 Diperbuat daripada Bahan yang Selamat dan Berasaskan Botani

Antara bahan utama dalam Shaklee Youth Skin Care ialah

MUSCADINE GRAPE 

Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

 

LOTUS JAPONICUS

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein. Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.

 

APPLE STEM CELL EXTRACT

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

 

SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan

 

VITAL REPAIR+® COMPLEX

Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

 

TIADA BAHAN BAHAYA

Untuk makluman, ada sebanyak 1500 bahan bahaya pada kesihatan. Dan bahan tersebut tidak digunakan dalam formulasi Shaklee Youth Skin Care, antaranya;

  • Lauril Sulfat/Laureth Sulfat
  • Pewangi Sintetik
  • Paraben
  • Pengawet Formaldehid
  • Resorsinol
  • Minyak Mineral/Paraffin/Petrolatum
  • Biji mikro (Plastik Mikro)
  • EDTA
  • Ethanolamines (MEA/DEA/TEA)
  • Benzofenon
  • Phthalates
  • Cyclosilicone
  • Sebatian ammonium kuartener
  • Quaternium-15
  • Hydroquinone
  • Pewarna Sintetik
  • Bahan-bahan dari haiwan
  • Lanolin
  • Propylene glycol
  • Logam Berat
  • Merkuri
  • Perak & Garam
  • Garam Barium
  • Pelarut
  • Toluene
  • Bahan Dorong Chlorofluorocarbon
  • Sebatian berfluorin
  • Tar Arang
  • Talkum
  • Gandum (Gluten)

Pendek kata, semua bahan yang merbahaya tiada dalam Shaklee Youth Skin Care. 

 

#3 Rangkaian Produk Youth

 Kelebihan Shaklee Youth Skin Care

1. LUMINOUS GEL
OIL CLEANSER

3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.

Mula-mula lepas Ija cuci muka dengan Luminous Gel ni , muka rasa lembut sangat lepas dibilas dengan air. Tangan gosok-gosok pipi rasa lembut sangat, padahal baru lepas cuci muka je pun. Dah terjebak masuk dalam geng gosok pipi. Antara sindrom-sindrom yang dialami wanita yang pakai Youth.

Bahan-bahan Utama: Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan

 

2. PERFECTING
SKIN TONER

Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda yang lebih cerah, berseri.

Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanical yang berpaten untuk kulit yang berseri.

Dulu Ija pernah pakai toner daripada prduk lain, apa yang Ija rasa muka makin melekit dan berminyak selepas tu, last macam menegang kering.

Apa yang best pakai toner Youth ni muka jadi segar , lembap dan terus menyerap ke dalam, kulit muka tak rasa melekit macam toner yang pernah dipakai sebelum ni.

Bahan-bahan Utama : Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Meremajakan.

 

3. YOUTH ACTIVATING SERUM

Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex kami yang berkesan.

Ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel,membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

Bahan-bahan Utama: YOUTH Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul.

 

4. AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50

Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB.

Vitamin dan nutrient botani melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Bahan-bahan Utama: SPF 50, Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extract

 

5. ADVANCED RENEWAL
NIGHT CREAM – LIGHT

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanical khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama: Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus

 

6. ADVANCED RENEWAL
NIGHT CREAM – RICH

Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit.

Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa anda tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama: Vital Repair+® Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter, Jojoba

 

#4 Review Test

Penat dah cuba macam-macam skincare habis beribu tapi takde kesan? Jom cuba Youth.

100% wanita yang diuji BERKESAN dan 2/3 dapat kulit 10 tahun lebih muda.

Bantu masalah kulit:

  • kering dan berminyak
  • Jerawat
  • Jeragat
  • Pigmentasi
  • Bekas jerawat
  • Kusam
  • Kedutan

 

#5 Shaklee Youth Skin Care Spesifik Untuk Peringkat Umur

 Kelebihan Shaklee Youth Skin Care

Shaklee ada cadangkan beberapa set Shaklee Youth Skin Care yang bersesuaian dengan peringkat umur dan objektif penggunaan.

1. Peringkat Umur 20-an – 30-an

Tujuan: Penjagaan asas yang ringkas dan mudah

Set: Starter Set

2. Peringkat Umur 40-an – 50-an

Tujuan: Mengekalkan keremajaan dan mencegah penuaan

Set: Renew and Maintain Set

3. Peringkat Umur 60-an – 70-an

Tujuan: Merawat dan memperbaiki tanda-tanda penuaan dan mengembalikan keremajaan

Set: Intensive Treatment and Repair Set

 

Harga Setiap Set Shaklee Youth Skin Care

Harga Shaklee Youth Skin Care: Starter Set 2018 = RM 850 (klik untuk beli online)

Harga Shaklee Youth Skin Care: Youth Intensive Treatment and Repair Set 2018 = RM 1675 (klik untuk beli online)

Harga Shaklee Youth Skin Care: Youth Renew and Maintain Set 2018 = RM 1262.50 (klik untuk beli online)

 

Kesan seawal 7 hari. Bebas dari 1500 bahan kimia bahaya! Sesuai untuk semua jenis kulit.

Berminat nak tahu?

Boleh contact Ija 014-8281356

atau emel: bahijahmarzuki@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *