Adakah Produk Shaklee Bahaya ? Baca Sebelum Buat Pilihan

Adakah Produk Shaklee Bahaya Ke? Baca Dulu Sebelum Buat Pilihan

Semenjak akhir-akhir ini, ramai orang takut untuk guna produk kesihatan dan kecantikan. Terutama produk untuk kulit. Kulit agak sensitif untuk wanita. Siapa yang nak, kulit yang dulunya cantik, putih dan licin.

Tiba-tiba berbintik-bintik, kemerahan, menggelupas. Mohon dijauhkan. Mimpi ngeri. Ada yang bertanya dan tak kurang yang ‘google’, Produk Shaklee Bahaya ke?

Ok. Kita jawab soalan ini dengan berfakta. Ok. Bukan sembang kosong. Saya nak kongsi fakta dari rujukan yang autoriti. Kalau autoriti di Malaysia, sudah tentu KKM. Kementerian Kesihatan Malaysia.

Cara Kesan Produk Berdaftar KKM

Setiap produk famaseutikal termasuk suplemen kesihatan mesti berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia melalui Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD) sebelum dijual di pasaran Malaysia.

Ia dijalankan untuk memastikan keselamatan kepada pengguna. Secara langsung, produk yang telah didaftarkan adalah selamat untuk digunakan. Ia sebagai jaminan daripada pihak berautoriti.

Menurut laman web Bahagian Perkhidmatan Farmasi, Kementerian Kesihatan Malaysia ( www.pharmacy.gov.my ). Produk yang berdaftar dengan PBKD ada 2 ciri utama, iaitu

Pertama: Mempunyai pelekat hologram yang tulen. Bukan tiruan.

Kedua: Mempunyai nombor pendaftaran. Nombor tersebut kebiasaannya dimulakan dengan ‘MAL’ dan diikuti dengan 8 digit nombor dan diakhiri dengan huruf.

Jom kita check ada tak dua ciri ini pada produk shaklee

produk shaklee bahaya
Pelekat hologram pada label
produk shaklee bahaya
Nombor pendaftaran produk ini ialah MAL 07081510XC

 

Komitmen Shaklee Jaga Kualiti

Berdasarkan laman web rasmi shaklee (bukan blog atau portal-portal tak rasmi), pihak Shaklee sangat komited untuk pastikan kualiti dan keselamatan produk terjamin. Rujuk laman web ini www.shaklee.com.my

1. Pihak Shaklee telah melabur sebanyak $250 Juta untuk jalankan clinical testing dan juga RnD.

2. Pihak Shaklee juga telah jalankan 350 test bagi setiap kandungan, kajian kualiti bagi 100,000 produk dan 23,000 untuk kajian keaslian dan keselamatan setiap tahun.

3. Pihak Shaklee telah ikrar bahawa produk Shaklee bebas daripada bahan kimia berbahaya

Yang ke-4 paling menarik, iaitu

4. Shaklee bekerjasama dengan pakar Toksikologi untuk membangunkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia. Ini bagi memastikan bahan tersebut tidak wujud dalam mana-mana produk Shaklee.

produk shaklee bahaya
Komitmen Shaklee pastikan produk selamat dan kualiti terjamin

Lebih 100 tahun Shaklee wujud di dunia ini. Kelebihan Shaklee atau dalam istilah bisnes ialah USP (Unique Selling Proposition) iaitu Shaklee dibangunkan dengan kajian bukan produk sembarangan. 

Antara perkara besar yang telah dilakukan oleh Shaklee ialah menjalankan Landmark Study. Apa itu Landmark Study? Ia menunjukkan, sesiapa yang gunakan produk Shaklee dalam jangka masa 15-20 tahun akan mempunyai tahap kesihatan yg lebih bagus dari mereka yang tidak gunakan. Satu method perbandingan. Method yang sangat kritikal dan mencabar.

Untuk makluman semua, Landmark Study ini, dilakukan oleh pihak lain (3rd party) iaitu, Prof Dr Gladys Block, seorang pakar dalam bidang nutrisi. Untuk details boleh klik link ini Professor Emerita Gladys Block

Hasil dari landmark study, keluarkan keputusan yang sangat positif. Untuk keterangan lanjur berkenaan dengan landmark study boleh rujuk web ini www.landmarkstudy.com. Prof Gladys Block adalah individu yang cipta Food Frequency Questionnaire (FFQ).

Boleh rujuk artikel saya juga Ada Apa Dengan Shaklee

shaklee landmark study

Hasil keputusan dari Shaklee Landmark Study, dapati;

 1. Rendahkan Risiko Penyakit Jantung. 11% Lebih Rendah Nisbah Kolesterol iaitu Kurangkan Risiko Berlaku Masalah Pada Sistem Peredaran Darah. 33%Lebih Rendah Tahap Triglycerides iaitu Kurangkan Risiko Berlaku Masalah Pada Keadaan Jantung
 2. 39% Lebih Rendah Risiko Tekanan Darah Tinggi. 73% Lebih Rendah Risiko Diabetes Kencing Manis Kanser, Diabetes & Jantung Rendahkan Risiko. 59% Lebih Rendah Tahap C- Reactive Protein iaitu Kurangkan Risiko Berlaku Kanser & Masalah Pada Jantung
 3. 6% Lebih Rendah Tahap Homocysteine Penyakit Berkaitan Otak & Jantung Rendahkan Risiko iaitu Kurangkan Risiko Masalah Berlaku Pada Otak

Dapatkan Info Lanjut Tentang Landmark Study. Klik

Adakah Produk Shaklee Bahaya ?

Soalan tentang Adakah Produk Shaklee Bahaya sudah terjawab. Jawapannya ada pada anda. Untuk tentukan. Seterusnya membuat pilihan. 

Untuk dapatkan khidmat nasihat dan bimbingan produk Shaklee, boleh hubungi

Wan
: Pengedar Sah Shaklee (SID 1321411) 
: 014.8281.356 (call,sms,whatsapp,telegram)
https://pilihsihat.com/
: Facebook PilihSihat.Com

11 thoughts on “Adakah Produk Shaklee Bahaya ? Baca Sebelum Buat Pilihan

 1. Pingback: Set Hamil Shaklee | Supplemen Penting Ibu Hamil

 2. Pingback: Cara Menghilangkan Bisul dengan Cepat dan Selamat

 3. Pingback: Khasiat B Complex Shaklee Kelebihan Untuk Ibu Hamil & Semua

 4. Pingback: Rawatan dan Ubat Penyakit Stroke / Angin Ahmar Untuk Segera Pulih

 5. Pingback: Vivix Shaklee Untuk Diabetes Kencing Manis: Bagaimana Vivix Membantu Pesakit & Mencegahnya

 6. Pingback: Senarai Harga Produk Shaklee 2017 dan Shaklee Price List Terkini | PilihSihat.Com

 7. Pingback: Cara Pengiraan BMR dan DCR Untuk Turunkan Berat Badan Selamat

 8. Pingback: 5 Cara Mengawal dan Mencegah Komplikasi Kencing Manis PENTING

 9. Pingback: Senarai Harga Produk Shaklee 2018 dan Shaklee Price List Terkini - pilih sihat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *