Vivix Shaklee Untuk Diabetes Kencing Manis: Bagaimana Vivix Membantu Pesakit & Mencegahnya

Vivix Shaklee Untuk Diabetes Kencing Manis: Bagaimana Vivix Membantu Pesakit & Mencegahnya

Assalamualaikum semua pembaca pilihsihat.com. Ija doakan semua dalam keadaan sihat sejahtera. Ija nak share sikit, tok ki (datuk) dan ayah Ija adalah pesakit diabetes

Nak katanya memang pesakit tegar diabetis la. Tok ki Ija sampai kena potong kaki kiri dan tangan kiri dari tangan hingga ke lengan. Maksudnya siku tu tak termasuk.

Ayah pula, memang pesakit Diabetes. Yang paling ketara Ija perasan, kakinya kurang rasa bila berjalan. Dalam masa sama, bila kena luka kecil je, luka akan lambat sembuh. Mata pun agak kabur.

Nak katanya, Ija ni ada keturunan yang kuat penghidap Diabetes. Sampai time pregnant pun, kena buat ujian minum air gula.

So far alhamdulillah, semua normal.

Jom kita dalami sikit, macam mana boleh terjadi diabetes ni. ­čÖé

 

Bagaimana Diabetes & Kencing Manis Terjadi?

Untuk organ Pankreas, jika kita makan makanan yang ada gula, blood glucose akan naik. Pankreas akan keluarkan hormon seperti Insulin untuk menurunkan kadar gula dalam darah.

Yang mengalami kencing manis ni, biasanya disebabkan oleh Pankreas tak mampu lagi nak keluarkan hormon seperti insulin untuk menurunkan kadar gula dalam darah.

 

Kegagalan Pankreas dalam berfungsi ni banyak sebab. Yang pasti, Pankreas adalah organ, bila mana organ tidak sihat, bermaksud sel tidak sihat.

Yang pertama kena faham. Organ terbentuk daripada tisu-tisu, tisu-tisu pula terdiri daripada sel- sel. Bila organ tidak sihat, bermakna sel juga tidak sihat. Ia saling berkait. Ini menjadi punca kegagalan pankreas berfungsi dengan baik.

 

Dalam badan kita ada 11 sistem dalam badan. 11 sistem ni beroperasi 24 jam dalam badan kita. Antaranya;

  1. Sistem pencernaan
  2. Sistem peredaran darah
  3. Sistem perkumuhan
  4. Sistem reproduksi
  5. Sistem imun,
  6. dan…. cari la, ada 6┬álagi (homework hehe)

 

Sistem ini menjalankan operasi dalam badan kita setiap hari. Yang kita kena tahu, sistem ni berasal daripada organ. Organ terbentuk terdiri daripada tisu-tisu manakala tisu terbentuk terdiri daripada sel-sel. 

 

sell tisu organ sistem
Sistem Organ > Organ > Tisu > Sel

 

Bila kita tak sihat, ia bermakna sistem dalam badan kita tak sihat. Bila sistem kita tak sihat bermakna sel kita tak sihat. Ia saling berkait. Kita hidup atas muka bumi disebabkan sistem dalam badan kita berfungsi. Apa beza orang yang sihat dan orang yang sakit adalah sistemnya.

 

Bila Sel Hilang Tenaga

Apa yang kita kena tahu, bila kita semakin berusia proses penuaan berlaku. Sel badan kita pun akan kurang bertenaga. Ini semulajadi. Sel badan kita semakin lama semakin lemah. Semakin hari, bilangan Mitonchondria kita makin berkurangan.

 

Apa kaitan Mitonchondria dengan tenaga? Mitonchondria ni umpama bateri untuk sel kita semua. Boleh lihat gambar di bawah bagaimana rupa bentuk Mitochondria.

mitochondria seperti bateri

mitochondria seperti bateri

 

Soalan Bonus: Perlukah Sel Badan Ada Mitonchondria Yang Cukup?

Sangat perlu! Bila sel kita divide jadi sel baru. Sel perlukan banyak tenaga. Tanpa Mitonchondria proses pembahagian sel tidak berlaku Bukan sahaja untuk pembahagian sel, tapi untuk organ buat kerja juga tak boleh.

 

Bayangkan, keadaan Pankreas anda, apabila Mitonchondria semakin berkurangan. Sel pun tiada tenaga untuk keluarkan hormon tersebut. Maka Pankreas pun tiada tenaga untuk keluarkan hormon insulin.

 

Akhirnya, Pankreas tidak lagi dapat berfungsi sepenuhnya untuk mengeluarkan hormon insulin untuk menurunkan kadar gula dalam darah disebabkan kekurangan tenaga.

 

Ia akan saling berkait. Kecenderungan dapat penyakit semakin tinggi. Di situ nak kaitkan tenaga pada sel itu sangat penting. Ia bukan bagi kesan pada sel sahaja, tapi melibatkan keseluruhan tubuh badan kita.

Bila bagi kesan pada organ. Ia bagi kesan juga pada sistem dalam badan. Badan kita pun cepat lemah, cepat dapat penyakit.

 

Eh nanti kejap, Sama ke Diabetes dengan Kencing Manis ni? . Bila tengok pada maksudnya, diabetis dan kecing manis ni sama je. Iaitu gula (glukosa ) dalam badan melebihi paras normal.

Diabetes merujuk kepada bacaan gula (glukosa) dalam badan kita yang melebihi paras normal. Gula merupakan sumber tenaga bagi badan kita tetapi jika berlebihan akan menyebabkan masalah kesihatan.

 

4 Cara Vivix Shaklee Membantu Pesakit Diabetes Kencing Manis?

­čŹç┬áVivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan Kencing Manis / Diabetes yang disebabkan oleh kerosakan gen.
­čŹç Kandungan Polifenol yang terkandung dalam Anggur Muscadine di dalam Vivix akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis / Diabetes.
­čŹç┬áPolifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.
­čŹç Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

 

Tonton video ini untuk fahami bagaima Protein AGE bertindak

.
Bagi anda yang terdapat keluarga atau kenalan yang menghidap Diabetes. Cadangkan lah kepadanya untuk berikhtiar dengan Vivix.
.
Keistimewaan Vivix atau digelar tonik ajaib ini insyaallah mampu memberi kesihatan yang kita semua harapkan. Apapun ingat kita hanya berikhtiar. Allah jua yang menyembuhkan.

 

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Kencing Manis / Diabetes

Dalam Masa Tak Sampai 2 Minggu Paras Gula Berkurang Dari 15 ke 10

testimoni vivix shaklee untuk kencing manis

Vivix Bagi Kesan Untuk Kawal Paras Gula

testimoni vivix shaklee untuk kencing manis

Baca: 16 Soal Jawab Vivix Shaklee Yang Akan Buat Anda Terpegun

 

Cara Makan Vivix Shaklee Untuk Kencing Manis / Diabetes 

Ambil satu sudu teh sebelum sarapan pagi atau selepas bangun dari tidur. Paling bagus sekiranya diambil semasa perut kosong

Sukatan 1 sudu teh adalah sukatan standard yang biasa digunakan. 

Pastikan anda minum air dengan banyak iaitu 3 liter sehari.

 

Baca: Vivix Alternatif Untuk Berhenti Merokok Tegar

 

Produk Shaklee Tidak Bahaya Ke?

Produk Shaklee tidak bahaya sebab dah jalani banyak kajian dan ujian sebelum dibuat, semasa proses dan sebelum diedar. 

Untuk bacaan lanjut sila klik link ini : Produk Shaklee Bahaya?

 

Semoga perkongsian ilmu ni menjadi saham pahala untuk Ija sama-sama membantu pesakit kencing manis / diabetes di luar sana. Untuk dapatkan khidmat nasihat dan bimbingan produk Shaklee Hubungi Saya

 Nur Bahijah Marzuki

: Pengedar Sah Shaklee (SID 1034684)
: 014.8281.356 (call,sms,whatsapp,telegram)
: emel: bahijahmarzuki@gmail.com
: Facebook PilihSihat.Com
 
COD dan Pos/Kurier Ke Seluruh Malaysia, Brunei, Thailand, Singapore dan Indonesia dll
 
Nanti dulu. Nikmati Diskaun 20% dengan DAFTAR AHLI SHAKLEE!
 
 
 

Apa Kelebihan Daftar Ahli Bawah Kak Ija?

 

Sekurang-kurangnya ada 5 kelebihan:

 

  1. Kak Ija akan bimbing dan guide cara makan dan guna produk Shaklee
  2. Dalam group Kak Ija ramai ahli Shaklee, so boleh share pengalaman dan masalah. Pakat bantu
  3. Tak tahu marketing? Tiada masalah, kak ija bantu buat facebook page dan blog
  4. Beli produk Shaklee dengan harga istimewa. Diskaun 20% bagi setiap produk
  5. Sambil-sambil guna, boleh jual-jual. Dapat juga komisyen untuk duit poket iaitu untung runcit.

 

Klik Cara Daftar Ahli Shaklee Online Dengan Mudah

atau

Hubungi 014-8281 356 

Dapatkan Senarai Produk ShakleeKlik Di Sini 

2 thoughts on “Vivix Shaklee Untuk Diabetes Kencing Manis: Bagaimana Vivix Membantu Pesakit & Mencegahnya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *